Intr-o seara vorbeam cu sotul meu despre foarte apropiata venire pe lume a lui bebe, despre bone, daca am avea nevoie de ajutor, cand am avea nevoie… Pustiul meu mic a tras cu urechea si la un moment dat ne-a informat: „Eu vreau o bona filipineza, sexi si fitoasa!” Eu m-am blocat… Sotul s-a blocat… Ce inseamna bona sexi si fitzoasa in mintea unui copil de 7 ani? SI DE CE SEXI? Of… Trebuie sa recunosc ca, ulterior,  incercand sa avem o discutie pe subiect, pustiul meu s-a rusinat ingrozitor si nu  a vrut sa recunoasca „perla”… 
Acum cateva zile am fost la control, inclusiv la ecografie. Ce spuneati ca va fi copilasul? Baietel? Fetita? Ei bine, am aflat ca urmeaza sa avem un b… b… b… baaaaa…baby :) Parca stia bebe ca mergem la ecografie. Cum a pus doamna doctor aparatul pe burtica, a si oftat indelung: „OOooooooof, nu pot sa cred… Are ceva cu mine” :) Bebe era cu capul in jos si coloana spre burtica mea, adica total cu spatele la ecograf. Daca pana a ajunge la doctor, bebe a dansat si a topait intr-una, acum dormea bustean…Am ales sa nu stim ce e bebe. Sa fie surpriza, daca tot mai e putin. Emotiile cresc. De fapt e un mix de cunoscut si necunoscut, frica si fericire, nerabdare si rabdare… Am mai aflat ca bebe pare a se cam grabi si probabil va veni in 1-2 saptamani.  Desi abia astept sa-l strang in brate, vreau ca sederea lui in burtica sa fie cat mai indelungata, cat mai aproape de termen, prin urmare,  nu ma mai misc, nu mai intru in bucatarie, sunt rasfatata :) Nu e tocmai rau, mai ales ca poftele mele de ultima ora se indreapta spre iaurt cu seminte de floarea soarelui, crude si banane, branzeturi pasteurizate de tot felul, dar mai ales de capra si bagheta crocanta de la Rue de Pain. Ah, si portocale cat cuprinde. My comfort food in ultima perioada.
Poate voi incerc sa gatesc prin „telecomanda”, cicalind pe cineva in bucatarie… Cine stie? :) Sau sa va povestesc din calatoriile noastre? Am o multime de fotografii din vacante pe care nu am apucat sa le postez. Voi ce preferati?
Am intrat in febra listelor si organizarii. Am liste to do imediat, liste to do in saptamana urmatoare si liste to do in momentul in care ma duc la spital. Acestea sunt pentru husband :)  Am dat iama in magazinele on-line pentru a cumpara urgentele. Am organizat geanta pentru spital. 
Am si intrebari la care inca nu am reusit sa obtinut raspuns, cum ar fi, sa recoltez sau nu celule stem? Chiar functioneaza? Si daca functioneaza? Studiez…
Baietii mei sunt ocupati cu programarile la pupat si imbratisat bebe. Cel mic vrea sa fie primul care il vede/pupa/tine in brate, din cauza ca baiatul meu mai mare l-a vazut/tinut/pupat deja pe el cand era bebe :) Vor ca tati sa nu mai lucreze cat stau eu in spital si sa stea numai cu ei. :)
Incerc sa va scriu reteta delicioasei tarte cu zmeura care i-a incantat pe copii de Revelion, desi e cam greu sa scriu la computer cu o sigura mana, stand in pat, in timp ce  picioruse si manute micute imping puternic in coaste si burtica. Maaaaaare sportiv bebe :) Foarte jucaus :) Si sughiteeeeee…
In sfarsit, va prezint tarta mea mult visata, tarta cu zmeura si fistic,  delicioasa, minunat colorata, fina, lejera, vegana, ba chiar raw vegana. Pofta buna!

Tarta cu fistic si mousse de zmeura

Portii 6 - 8
Dietary Vegan
Meal type Dessert
Tarta mea mult visata, tarta cu zmeura si fistic, delicioasa, minunat colorata, fina, lejera, vegana, ba chiar raw vegana. Pofta buna!

Ingrediente

Aluat tarta

  • 135 g fistic (crud, decojit)
  • 40 g fulgi de cocos
  • 90 g stafide aurii
  • 35 g seminte de chia
  • 3 lg sirop artar

Mousse de zmeura

  • 200 g caju (crud, inmuiat 3-4 ore in apa rece)
  • 300 g zmeura (proaspata sau congelata si dezghetata)
  • 3 lg sirop artar
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 2 lg suc de lamaie (proaspat)
  • 1 lg lecitina (granule)

Mod de preparare

1. Aluat tarta:
Mixam in blender fisticul, fulgii de cocos, stafidele si semintele de chia, proaspat rasnite (doar usor rasnite).
2. Scoatem pasta din blender, adaugam siropul de artar si framantam putin, pana obtinem un aluat dens si lipicios.
3. Punem aluatul in formele de tarte pe care le invelim in folie si le pastram la frigider.
4. Mousse de zmeura:
Mixam toate ingredientele (mai putin lecitina) in blender, pana obtinem o crema cu o consistenta omogena. Adaugam lecitina si amestecam bine.
5. Punem crema in formele de tarte, peste aluatul cu fistic pregatit in prealabil, decoram cu fistic si fructe rosii. Pastram tartele la frigider minim 1 ora.

Nota

Reteta este vegana/raw vegana/hrana vie.