Am mai pregatit chipsuri de spanac in primavara, dar nu am apucat sa postez reteta. Speram sa o refac si sa va pot da intructiuni de pregatire mai precise decat erau specificate in reteta pe care am preluat-o de aici, cantitati exacte, timp de coacere exact. Ei bine, am refacut reteta, dar tot nu va pot da informatii mai concrete. Ramane sa adapteze fiecare gustului sau. In general, la o punguta de baby spanac de la mega image am pus o lingurita de ulei de floarea soarelui. Chipsurile au fost gata dupa 20 – 30 minute, in functie de cat de „aerisite” au fost in tava si cat de subtirele au fost frunzulitele. Ca idee, punem chipsurile la cuptor si stam pe langa el, pentru a vedea cand sunt gata. Diferenta dintre chipsuri crocante si chipsuri arse este de cateva secunde. Sunt bune, sanatoase, ideale pentru pofte de snack sarat, de preferat in locul chipsurilor cumparate. Noua ne-au placut servite rapid, la temperatura camerei. Mai tarziu e posibil sa absoarba umiditate, prin urmare nu mai sunt chipsuri. Ah, inca ceva: nu va asteptati la cantitati impresionante de chipsuri de spanac; dintr-o tava coapta, am obtinut aproximativ un castronel de chipsuri fine si delicate :) Mai incerc si cu mirodenii, in curand…
Spanac baby, bine spalat si uscat foarte bine, sters cu hartie absorbanta
foarte putin ulei de floarea soarelui
sare de mare, preferabil fleur de sel, piper proaspat macinat
Incingem cuptorul la 120 grade C. Punem spanacul intr-un vas si amestecam usor cu o picatura de ulei. Punem frunzele de spanac intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Frunzele de spanac trebuie asezate in tava cat mai aerisit, pentru a se usca uniform. Presaram cu sare si piper proaspat macinat. Le lasam la copt intre 15 si 30 de minute, verificand constant aspectul frunzelor/chipsurilor. Chipsurile trebuie sa fie coapte, usor crocante. Le scoatem din cuptor si le servim la temperatura camerei.
Pofta buna!
very healthy idea!:)
Exact ideea de snack sanatos m-a atras si pe mine :) O zi frumoasa!
Ce idee , se bat cap in cap termenii de chipsuri si spanac :)!
Aduc a busuioc prajit sau crocant… In fine uite pe unde defulez eu cand ma asteapta ditai vernisajul :) ! Pup pe Olive cea harnica.
Ce idee tare ai avut – o sa incerc si eu! :*
:) Sunt mai mult deshidratate frunzele de spanac decat prajite, dar devin delicat crocante :) M-a intrigat reteta atunci cand am gasit-o (cautam snack-uri sanatoase) si a trebuit sa o incerc :)
Te pup! Sa fie un vernisaj pe masura viselor tale :)
Sper sa-ti placa :)