Azi am pregatit o budinca de tapioca. Am cumparat perlele de tapioca foarte incantata ca voi incerca ceva nou, dar au tot asteptat sa le vina randul. Budinca se pare ca a fost un mare succes, pentru ca tare greu am reusit sa pastrez intacte paharele cu tapioca pentru foto :)  As zice ca a fost un desert care a declansat o „lupta” intre copii: goana dupa piersicile dulci si zemoase si goana dupa budinca subtil vanilata.
 
 
 
Perlele de tapioca provin din arborele de cassava, originar din America de Sud. Minunatiile albe, perfect rotunde, au cucerit lumea. Pentru multi oameni de pe alte meleaguri, budinca de tapioca este desertul care le aduce aminte de bunici, de vacante si copilarie. Poate cum este pentru mine grisul cu lapte :) De ce sunt atat de iubite?
♥ nu contin gluten
♥ nivel redus de grasimi saturate, colesterol si sodiu
♥ bogate in fibre
♥ buna sursa de proteina
♥ sursa de vitamina B complex, fier, mangan, calciu, cupru si seleniu.
Astept sa-mi spuneti daca perlele acestea delicate v-au cucerit :) Pofta buna!
 
 
 
 

Budinca de tapioca & piersici

Ingrediente

  • 1 litru lapte (vegan sau vegetal)
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 g bobite de tapioca
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g zahar brun
  • 1 lamaie (coaja fin rasa)
  • un praf de sare de Himalaya
  • piersici, taiate cubulete mici

Mod de preparare

1. Taiem pastaia de vanilie in 2, cu un cutit. Razuim cu lama cutitului bobitele fine de vanilie de pe lateralele pastaii, apoi le punem in lapte alaturi de pastaie. Punem laptele la incalzit, la foc mediu, pana aproape da in clocot, dar fara sa fiarba.
2. Adaugam perlele de tapioca si amestecam usor.
3. Amestecam galbenusul de ou cu putin lapte cald, apoi il turnam peste tapioca. Lasam la foc mediu aproximativ 15 minute. Amestecam des, sa nu se lipeasca.
4. Luam vasul de pe foc, adaugam zaharul brun si coaja de lamaie, amestecam, apoi turnam in pahare sau castronele si lasam sa se raceasca.
5. Pastram 1-2 ore la frigider. Servim budinca rece, presarata cu piersici, eventual cu un strop de miere. Pofta buna!

Nota

Pentru o versiune vegana, inlocuim laptele de vaca, folosind lapte de cocos sau de migdale si renuntam la galbenusul de ou.

 
 
 
Sursa info: aici si aici
 
 
 
Autor: Eu sunt Beatrice, cake and party designer la Delicioasa Studio si food blogger pasionat de arome, culoare, fotografie, calatorii. Pe blogul meu, Delicioasa.com, scriu despre delicioase prajituri, experimente culinare inedite si calatorii de vis. Sunt mamica a trei puiuti adorabili. Pentru mine timpul petrecut in familie e prilej de sarbatoare. Cum altfel pot fi savurate delicioasele mele prajituri?  Bine ati venit!
 

SaveSave